BHGA | Bliv klogere på erhvervsleasing
15917
page-template-default,page,page-id-15917,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Bliv klogere på erhvervsleasing

Hvis du har en virksomhed og i den forbindelse har brug for en eller flere varebiler, så er erhvervsleasing ofte en rigtig god løsning. Ved at lease din varebil i stedet for at købe, slipper du for store engangsudbetalinger, som i stedet erstattes med faste månedlige ydelser. Erhvervsleasing af dine varebiler giver dig derfor en budgetsikkerhed, du ikke får ved køb. Det er altså en god beslutning rent økonomisk at lease dine varebiler.

 

Netop fordi du ikke skal ud og investere store beløb i varebiler, så styrker du kassebeholdningen i din virksomhed helt generelt. I stedet for at investere store beløb i biler, så kan det beløb i stedet bruges til at styrke væksten i din virksomhed, så du på den måde også altid har en buffer. Derudover så er den udgift, du har i forbindelse med leasing klassificeret som en driftsomkostning, hvilket betyder at det kan trækkes fra direkte i dit regnskab. Det samme gælder momsen, som du kan modregne i dit momsregnskab for året. Der er mange forskellige måder at lease en erhvervsbil, så det er en god idé at sætte sig ind i de forskellige muligheder.

 

Nogle steder vil du høre, at der findes to forskellige typer af leasing nemlig operationel og finansiel leasing. Operationel leasing er med indbyggede services, hvorimod den finansielle er ren finansiering af den eller de biler, du vælger. Den primære forskel ligger i, at man ved den operationelle leasing afleverer bilen tilbage, hvorimod man ved den finansielle selv står for at finde en køber efter udløb af leasingperioden. Det er én måde at lease til erhverv.

 

En anden måde er ServiceLeasing, som udbydes af Mercedes-Benz Finans. Mercedes har et stort udvalg af firmabiler i alle størrelser. Derfor giver det også rigtig god mening, at de har deres egen leasing. Med en Mercedes er du garanteret en driftssikker firmabil og nok også én af de bedste og mest populære på markedet. Du kan få en skræddersyet aftale, så den passer nøjagtig til din virksomhed. Hvis du vælger denne form for leasing, får du også fuld budgetsikkerhed, da du bliver oplyst om alle udgifter på forhånd, og dermed kommer der ingen ubehagelige overraskelser undervejs. Du har heller ingen penge bundet i bilen, og ved udløb af leasing-aftalen afleverer du bare bilen tilbage til Mercedes-Benz. Du kan også vælge at bytte bilen til en anden, det er helt op til dig. Én ting der dog ikke er muligt, er at købe bilen efter udløb af leasingperioden, så uanset hvad er den kun til leasing.

 

Der er mange måder at lease til erhverv, så det gælder om at sætte sig grundigt ind i stoffet, inden du træffer en beslutning. Gå efter gennemsigtighed i aftalerne, så du ikke støder på ubehagelige og uventede overraskelser. Derudover skal du også gøre dig nogle overvejelser i forhold til formålet med leasing, samt hvad du forventer efter udløb af leasingperioden, da det ofte er de primære forskelle, når vi snakker leasing.